Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-08-2016 | Article Rating | (0) reacties

Leren van Friese taal, wereldwijd in trek

Leren van Friese taal, wereldwijd in trek

De gratis MOOC Introduction to Frisian vindt wereldwijd belangstellenden. De MOOC van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kan vanaf eind september worden gevolgd. Eind augustus zijn er ruim 3.000 aanmeldingen uit landen als Albanië, Venezuela, China en Mexico. De universiteit verwacht een grotere toeloop, want “de ervaring leert dat de meeste aanmeldingen pas komen vlak voordat de cursus start, omdat er dan nog wat extra reclame wordt gemaakt", vertelt projectcoördinator en hoofddocent van de cursus Gerbrich de Jong.

De cursus Fries is een Massive Open Online Courses (MOOC) die wordt aangeboden via het platform Future Learn. Het idee voor een MOOC Fries komt van de afdeling Friese Taal en Cultuur van de RUG. De Jong: "MOOC´s worden steeds populairder. Met een MOOC voor het Fries maak je zowel reclame voor deze taal als voor de eigen opleiding."

De online cursus Fries duurt drie weken en kost gemiddeld drie uur per week. Deelnemers kunnen online colleges volgen, doen daarbij verschillende opdrachten en leren zo op een basaal niveau Fries te verstaan en zich daarin uit te drukken. "De bedoeling is dat je dan iets kunt vertellen over jezelf en over je familie bijvoorbeeld", aldus De Jong. Wie de gehele cursus met goed gevolg afsluit, ontvangt een certificaat.

Bron: Friesch Dagblad


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.