Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 11-10-2018 | Article Rating | (8) reacties

In memoriam: Yvonne Sterken

In memoriam: Yvonne Sterken

In memoriam: Yvonne Sterken


Yvonne Sterken, gewaardeerd oud-redacteur van e-Learning.nl en vakgenoot, is volkomen onverwacht overleden, na een hartstilstand. Van 2008 t/m 2014 was ze niet alleen redacteur van e-Learning.nl, maar ook voorzitter van de e-Learning Awards. De Awards begeleidde zij met veel plezier, vakmanschap en aandacht.

 

Zij bracht haar deskundigheid op het gebied van e-Learning niet alleen in tijdens de awards, Yvonne was ook zeer actief betrokken bij het jaarlijkse Next Learning Event. De afgelopen editie deelde Yvonne met haar collega’s van ABN Amro drie interessante projecten met de bezoekers van het event. Ze waren te interessant en relevant om een keuze te maken. De organisatie van Next Learning voorzag ze zeer regelmatig van inhoudelijk en opbouwend advies.


Yvonne was een sterke vakvrouw. Iemand waar andere (e)learning-specialisten graag mee spraken over ons vakgebied. Altijd was Yvonne bezig met vernieuwing. Die vernieuwing moest dan wel relevant zijn voor de professionals binnen haar organisatie. Met een onderwijskundige en kritische blik zocht ze naar nieuwe ontwikkelingen.

 

Yvonne was de e-learning-consultant die ik in 2004 opvolgde toen zij bij Stoas vertrok om bij ABN AMRO in verschillende functies haar kwaliteiten in te zetten. Volgende week zou ze met een groep collega’s naar KLM komen om uitgebreid ervaringen uit te wisselen over Performance Support. Over een maand zou ze met een groep Nederlanders naar Learning 2018 in Orlando gaan. Dit alles zullen we zonder Yvonne moeten doen. We zullen haar ontzettend missen. De redactie van e-Learning.nl wenst de familie van Yvonne en haar collega’s erg veel sterkte met dit grote verlies.

 

Namens de medewerkers en oud medewerkers van e-Learning.nl,

 

 

Marcel de Leeuwe

Redacteur e-Learning.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Jan Nieuweboer
Van Jan Nieuweboer | 03-10-2018
Wat een gemis. Niet alleen als professional, maar ook als mens. Ik mag mij gelukkig prijzen dan onze paden elkaar regelmatig gekruist hebben. Elke ontmoeting was er een van inhoud maar vooral ook van echte interesse in de ander. De elearning en banking community zullen haar enorm gaan missen en ik persoonlijk ook.
Jeroen Krouwels
Van Jeroen Krouwels | 04-10-2018
Dit is even schrikken. Yvonne heeft de e-learning business met haar visie en kritische blik een grote dienst bewezen. Alle sterkte voor de nabestaanden..
Joitske hulsebosch
Van Joitske hulsebosch | 05-10-2018
Heel schokkend en verdrietig nieuws, sterkte voor alle nabestaanden
Joitske hulsebosch
Van Joitske hulsebosch | 05-10-2018
Heel schokkend en verdrietig nieuws, sterkte voor alle nabestaanden
Paul Hustinx
Van Paul Hustinx | 06-10-2018
Inderdaad een grote schok om dit bericht over onze ex-collega-aio in de krant aan te treffen. Op deze leeftijd, en zo plotseling, en zo definitief … en zo te zien tijdens het genot van een mooie vakantie … Veel sterkte aan haar vriend Marc en overige nabestaanden.

Ik wil langs deze week ook even laten weten dat het bericht via de krant is aangekomen bij de faculteitsbrede jaargroep aio's van de Universiteit Utrecht uit 1992. Maar liefst twee van ons hebben het ook doorgestuurd aan de rest van de groep. Iedereen is er zeer door geschokt. Ons medeleven is groot.

Nogmaals sterkte aan alle nabestaanden.
Joyce Sas (LO&V)
Van Joyce Sas (LO&V) | 08-10-2018
Wat een verdrietig nieuws! Heel veel sterkte gewenst voor alle nabestaanden, namens de docenten en betrokkenen van LO&V!
Göran Kattenberg
Van Göran Kattenberg | 17-10-2018
Heel erg triest om te horen. Ik kende Yvonne ook als collega-aio bij de Universiteit Utrecht en daarna vanuit de e-learning wereld. We waren ooit nog eens samen op een Saba congres in San Francisco. Uiterst kundig.. mijn condoleances aan iedereen die haar kende en haar vriend Marc
Jim van Hulst
Van Jim van Hulst | 05-11-2018
wat een verdrietig nieuws. Ik heb met haar samengewerkt bij ABNAMRO en ken haar als een betrokken oud collega. Sterkte voor haar familie en collega's
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.