Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-08-2018 | Article Rating | (1) reacties

Hoogopgeleide wil blijven leren, 1/3 doet dat niet

Hoogopgeleide wil blijven leren, 1/3 doet dat niet

89% van de hoogopgeleide medewerkers vindt het belangrijk om zichzelf te ontwikkelen middels trainingen en opleidingen. Iets meer dan de helft (56%) van de medewerkers heeft in 2017 of 2018 daadwerkelijk een training gevolgd. Daar staat tegenover dat 32% de laatste 3 jaar geen enkele opleiding heeft gevolgd. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Edubookers. Minder dan de helft van de ondervraagden (46%) geeft aan dat de werkgever voldoende budget beschikbaar stelt voor het volgen van een opleiding of training. Van de ondervraagden geeft 52% aan tussen de 1.000 en 1.500 euro per jaar nodig te hebben voor hun ontwikkeling. 27% wil meer dan € 1.500 en 16% zegt voldoende te hebben aan een bedrag tussen de 500 en 1.000 euro per jaar. 72% geeft aan dat een individueel leerbudget meer stimuleert dan een collectief budget. 91% vindt het belangrijk om zelf te bepalen waarin hij/zij zich wil ontwikkelen. 87% van de medewerkers vindt het belangrijk om te werken voor een organisatie die leren stimuleert en faciliteert. 80% geeft aan het leuk te vinden om met leren en ontwikkelen bezig te zijn.

Uit het onderzoek blijkt echter dat werkgevers nog veel kansen laten liggen. Bijna tweederde van de ondervraagden is bekend met het opleidingsbeleid van de eigen organisatie, maar slechts iets meer dan een derde vindt dat de werkgever een passend opleidingsaanbod biedt. 81% van de medewerkers gebruikt Google als belangrijkste bron om een opleiding te vinden.

Het onderzoek is anoniem afgenomen onder werknemers van ruim 40 MKB-, corporate-, en overheidsorganisaties. Van de 137 respondenten is 88% hoger opgeleid. 

Neem voor meer informatie contact op met Paul Schrama.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Joitske Hulsebosch
Van Joitske Hulsebosch | 27-08-2018
Wie zegt dat degenen die geen training hebben gevolgd niet geleerd hebben en zich niet ontwikkeld hebben? Je kunt door 'knowmadisch leren' ontzettend veel leren. Ook met de juiste leercultuur in de organisatie. Een leuk voorbeeld is dit verhaal over leren crowdfunden: http://alsikdaarben.nl/nieuws/laatste-spurt-naar-finish/. Er zijn natuurlijk enorm veel voorbeelden. Zo heb ik een chatbot leren bouwen zonder enige opleiding of training.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.