Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-04-2018 | Article Rating | (0) reacties

Games voor een beter gedrag

Games voor een beter gedrag

Van games wordt vaak gedacht dat ze een negatieve invloed hebben op gedrag. Dan wordt vooral aan schietspellen gedacht. Maar het kan ook anders, bijvoorbeeld door het spelen van serious games waarin mensen leren zich beter te verplaatsen in andermans positie.

Hoogleraar Mediatheorie Joost Raessens doet in de Verenigde Staten onderzoek naar dit type spellen. Serious games zijn bedoeld om mensen iets bij te brengen en om hun gedrag te veranderen.

Als voorbeeld noemt Raessens The Migrant Trail, een spel om mensen meer bewust te maken van de situatie aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Illegalen uit Mexico staan op volop in de belangstelling in de Verenigde Staten, door het gepolariseerde migratiedebat van Trump.

In The Migrant Trail kunnen spelers zich verplaatsen in de positie van een illegale migrant die vanuit Mexico door de woestijn van Arizona trekt. De speler slaat proviand in, gaat op pad met een mensensmokkelaar en komt onderweg allerlei hindernissen tegen. In dezelfde game kun je ook de rol van een Amerikaanse grenswacht aannemen, zodat je de situatie van beide kanten kunt bekijken.

Benieuwd? Probeer het zelf.

Lees meer op de site van de NPO.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.