Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 10-04-2018 | Article Rating | (0) reacties

How micro is microlearning?

How micro is microlearning?

Dat er veel discussie is over de optimale doorlooptijd van een microlearning komen we dagelijks tegen in onze praktijk in onze gesprekken met klanten. Daarbij variëren de gedachten van 1 minuut tot 20 minuten. ATD deed er in 2017 uitgebreider onderzoek naar en schreef dit artikel (met  overzichtelijke infographic). Een helder antwoord geeft het echter nog steeds niet.

In de visie van Let’s Learn! is de ideale microlearning 2 à 3 minuten, waarbij één leerdoel goed uitgewerkt is voor de doelgroep. Het kan dus zijn dat voor het behandelen van een onderwerp er meer dan één microlearning nodig is. Dat hoeft geen invloed te hebben op de doorlooptijd van de microlearning. Het is immers gangbaar om niet één maar een serie microlearnings (thread) te maken. Je kunt daar ver in gaan, mits je steeds in gedachten houdt: Wat is het doel, de doelgroep en past deze vorm en uitwerking hierbij. Wij blijven dan ook op ons standpunt dat je moet zorgen dat je doelgroep niet een teveel aan informatie ontvangt. Dat betekent dat een leerinterventie maximaal 2 à 3 minuten duurt.

Op naar meer microlearning, zodat we allemaal drie minuten per dag leren!


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.