Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 06-03-2018 | Article Rating | (0) reacties

4 ways to use microlearning in your training program

4 ways to use microlearning in your training program

In dit artikel wordt ingegaan op hoe microlearning in te zetten is in training voor nieuwe medewerkers. Het is interessant te zien dat het vooral gericht is op de medewerker die al echt aan het werk gaat. De eerste fase van de kennisbehoefte van de nieuwe medewerker wordt niet meegenomen in deze toepassingen. Volgens het Stages of Concern model van Cora Smit (een van de grondleggers van Kessels & Smit, the learning company) heeft een medewerker bij binnenkomst grote behoefte aan kennis als ‘waar vind ik de kantine’, ‘wat is de gewoonte bij verjaardagen’, ‘hoe wordt hier vergaderd’ en ‘wat is de dresscode’.  Allemaal kennis die prima past in een onboarding programma, dat volgens Let’s Learn! ook uitstekend met microlearning vorm te geven is. 

De 4 manieren waar in dit artikel wordt ingegaan zijn voorbeelden van hoe microlearning ingezet kan worden. Er zijn echter meer toepassingen mogelijk. Het artikel is een nice to read, brengt je wellicht op goede ideeën. Mocht je meer willen weten over hoe het dan in de praktijk gaat, contact ons gerust. Klik hier voor artikel 4 ways to use microlearning in your training program.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.