Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-03-2018 | Article Rating | (0) reacties

MOOC: On Being a Scientist

MOOC: On Being a Scientist

Sinds deze week is op Coursera een gratis MOOC te volgen, bedoeld voor wetenschappers die geconfronteerd worden met integriteitskwesties. De online cursus wil een realistisch beeld schetsen van de wetenschap. Integer onderzoek is geen vanzelfsprekendheid. Regelmatig raken wetenschappers in opspraak wegens plagiaat of fraude, bijvoorbeeld omdat ze rommelen met de onderzoeksresultaten.

De MOOC wordt onderwezen door wetenschapsfilosoof Bas Haring en wetenschapshistoricus Frans van Lunteren. Het unieke aan deze MOOC is dat deze volledig gebaseerd is op een speelfilm. In de film lopen de hoofdpersonen tegen verschillende wetenschapsdilemma’s aan. Als een vakgroep een belangrijke wetenschappelijke ontdekking doet, willen alle wetenschappers met de eer strijken. De promovendus die het handwerk heeft gedaan, maar ook de beroemde hoogleraar die de vakgroep leidt. Zie daar maar eens samen uit te komen. Pasklare oplossingen voor deze dilemma’s geeft de MOOC niet, wel voldoende voer voor discussie.

Bron: Universiteit Leiden


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.