Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 09-11-2017 | Article Rating | (0) reacties

9 ways for mastering microlearning

9 ways for mastering microlearning

Deze week verscheen er een leuk artikel op elearningindustry.com over microlearning: de negen manieren om microlearning onder de knie te krijgen. Het geeft negen uitgangspunten voor het maken van ‘short and sweet’ microlearning. Een reden voor Let’s Learn! om dit eens goed te bekijken en een reactie te geven op de voorgestelde aanpak. klik hier voor het artikel.

Wat opvalt is dat gangbare punten als ‘ken je doel en doelgroep’ niet als eerste uitgangspunten worden genoemd. Maar als punt nummer één en acht. Uitganspunten twee tot en met zeven gaan vooral in op het proces. Let’s Learn! is van mening dat je eerst doel en doelgroep moet kennen voordat je kunt beslissen over werkwijze en vorm. Uitgangspunt 6 (be ruthless when editing) is dan een belangrijk onderdeel van het maakproces waar veel tijd in gaat zitten. Het kost veel tijd en focus om dit onderdeel goed voor elkaar te krijgen. We merken in onze praktijk dan ook dat op dit onderdeel veel ondersteuning en feedback nodig is van een buitenstaander om de beste tekst te krijgen. We vinden dit ook logisch: tenslotte is de schrijver van de tekst vaak de inhoudelijk deskundige en die weten veel meer van het onderwerp als hetgeen in de microlearning wordt behandeld.

In onze praktijk merken we dat organisaties graag hulp willen hebben bij het snel en goed ontwikkelen van microlearnings. Daarbij komen altijd de negen uitgangspunten uit dit artikel aan de orde, alhoewel in een andere volgorde. Wil je meer informatie over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op via info@lets-learn.nl of bekijk onze website: Let’s Learn!


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

01-11

Vacature e-Learning Developer

UNI Learning Nederland
15-10

(e-)Learning Consultant

The Courseware Company

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 13-03-2018

Is 360 VR de heilige graal ?

Wat is 360 virtual reality? En wat kun je ermee? Een beschouwing van Helma van den Berg van Let's Learn.