Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-10-2017 | Article Rating | (0) reacties

MOOC: Innovative Digital Trends

MOOC: Innovative Digital Trends

Capgemini Academy verzorgt vanaf november de MOOC Innovative Digital Trends. In deze gratis Engelstalige online cursus worden de belangrijkste digitale trends van dit moment behandeld, waaronder artificial intelligence (AI), internet of things, cloud, machine learning, robotics en virtual reality. Er wordt ingegaan op hoe deze technologieën eruitzien en hoe je er het meest uit kunt halen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de vraag welke impact de technologie de komende jaren zal hebben.

De MOOC begint op 6 november en duurt vier weken. Binnen deze periode kunnen de deelnemers hun eigen tempo bepalen. De thema’s worden behandeld aan de hand van video’s, blogs en readers. In de eerste week staat de vraag centraal: wat is innovatie en hoe innoveer je? Er wordt gekeken hoe digitale innovaties kunnen worden omarmd en er wordt ingegaan op enkele van de methodes om ze effectief in te zetten. De tweede week staat in het teken van de cloud: wat en waar is de cloud en hoe kun je er komen? In de derde week wordt er uitgebreid gekeken naar de gevolgen van automatisering en robots. Wat betekent het bijvoorbeeld als je taken worden overgenomen door robots? En welke gevolgen heeft robotisering voor consumenten? De vierde en laatste week staat in het teken van artificial intelligence (AI).

Elk van de vier thema’s wordt afgesloten met een aantal vragen en stellingen. Gedurende de vier weken kunnen de cursisten onderling ervaringen, vragen, ideeën en content delen via een discussieplatform van Capgemini Academy.

De MOOC wordt gegeven in het Engels. Deelnemers kunnen kiezen om alleen het basisprogramma te volgen, maar het is ook mogelijk om nog dieper op de stof in te gaan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, geïnteresseerden moeten zich wel inschrijven.

Inschrijven kan bij de Capgemini Academy.

Bron: consultancy.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.