Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-10-2017 | Article Rating | (0) reacties

Startup Soofos met all-you-can-learn-model

Startup Soofos met all-you-can-learn-model

 

Na GoodHabitz, NewHeroes en inBrain - om er een paar te noemen - voegt de Nederlandse startup Soofos zich bij de aanbieders die een all-you-can-learn model aanbieden waarmee bedrijven en ZZP’ers onbeperkt toegang krijgen tot online cursussen. Bij Soofos Zakelijk kan voor een vast bedrag per maand gekozen worden uit tientallen cursussen.

Soofos motiveert zijn bestaansrecht door te melden dat bedrijven jaarlijks meer dan 3 miljard euro besteden aan de ontwikkeling van hun werknemers. Waarbij steeds vaker gebruik wordt gemaakt van e-learning. Volgens Soofos vond in 2012 nog 9 procent van de ontwikkeling via e-learning plaats; in 2016 is dit aandeel gestegen naar 25 procent; 50 procent van de werknemers vindt e-learning de toekomst.

En zoals het een startup betaamt, heeft ook Soofos een uitgesproken mening over de markt. Volgens oprichter Anton Verkooijen slaan de meeste aanbieders van e-learningcursussen volledig de plank mis. “Het aanbod van hun trainingen bestaat voornamelijk uit cursussen gericht op zakelijke skills en vaardigheden. Aan de wens van werknemers om zich persoonlijk te ontwikkelen wordt te weinig aandacht besteed.” Niet elke aanbieder zal het daar - voorzichtig gezegd - mee eens zijn.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.