Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 29-08-2017 | Article Rating | (0) reacties

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning

Fontys post hbo-opleiding e-Learning wordt Avans + Postbachelor opleiding e-Learning


Gedurende 16 jaar heeft Fontys succesvol de post hbo-opleiding e-Learning uitgevoerd. Vanaf de start waren onze redacteuren Marcel de Leeuwe en Wilfred Rubens betrokken als docenten aan deze opleiding. Sinds 2011 heeft Marcel de Leeuwe de opleiding als hoofddocent georganiseerd. Fontys heeft besloten te stoppen met de succesvolle opleiding. Twee keer per jaar werd de opleiding gestart en gedurende ongeveer een jaar waren deelnemers hard aan het werk.

 

Gelukkig zet Avans + met veel plezier de opleiding voort! De Avans + Postbachelor opleiding e-Learning is zelfs nog uitgebreid met een extra avond en een extra excursie naar een e-Learning bedrijf. De opleiding wordt verzorgd door toonaangevende e-Learning professionals:

 

  • Alex van der Linden (Consultant L&D Innovation bij KLM)
  • Cherida Louz (onafhankelijk e-Learning specialist & operatieassistent cardiochirurgie)
  • Fons van den Berg (Creative professional learning)
  • Hans de Zwart (directeur Bits of Freedom)
  • Jeroen Krouwels (Business development & innovation bij Noordhoff Health)
  • Marcel de Leeuwe (onafhankelijk e-Learning specialist)
  • Wilfred Rubens (onafhankelijk e-Learning specialist)

 

De deelnemers zijn werkzaam als learning professional in de rol van docent, onderwijsontwikkelaar, trainer, leermateriaalontwikkelaar, onderwijskundig ontwerper, learning innovator, L&D adviseur, HR professional, etc. Deelnemers hebben kennis van didactiek en staan open voor innovatieve vormen van leren.  Deelnemers aan eerdere uitvoeringen waren werkzaam in het onderwijs, bij bedrijven, overheid en zorg of als zelfstandige learning professionals.

 

De opzet is bij Avans in grote lijnen hetzelfde gebleven. De plekken waar deelnemers terecht komen zijn een indicatie voor het succes van de opzet. Het is een gevarieerd blended leertraject. Gedurende de contactavonden worden door de hoofddocent en de vele ervaren gastdocenten relevante theoretische inzichten gecombineerd met concrete voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. De contactavonden worden afgewisseld met vele webinars, twee trainingsdagen met hands-on oefeningen en deelnemers maken middels twee excursies kennis met e-Learning bedrijven. In vier opdrachten verwerken deelnemers het geleerde en passen direct nieuwe inzichten toe. De invulling van de opdrachten wordt bepaald door de werkpraktijk.

De opleiding e-Learning bestaat uit:

  • 12 lesavonden (3 uren)
  • 7 webinars (1,5 uur)
  • 2 trainingsdagen (6 uren)
  • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
  • afsluitende avond met eindpresentaties

De opleiding start op dinsdag 7 november 2017 en wordt afgesloten op 9 oktober 2018. De leslocatie is bij de Avans Hogescholen in ’s-Hertogenbosch (< 5 minuten vanaf CS).

 

Meer informatie is te vinden op de website. Inschrijven kan ook via deze website.


Voor de planning open je dit pdf bestand: Planning Avans 2017.pdf


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.