Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Précon | 08-02-2017 | Article Rating | (1) reacties

Learntec 2017 - Onze virtual reality experiece

Learntec 2017 - Onze virtual reality experiece

LEARNTEC 2017, 24 t/m 27 januari Karlsruhe

Précon e-learning was met stand present op de LEARNTEC in Karlsruhe. De LEARNTEC is een van de grootste beurzen in Europa op het gebied van leren en digitale techniek.

De beurs bood volop mogelijkheden om de zintuigen te prikkelen. Opvallend was de diversiteit in de aangeboden diensten, van augmented reality tot serious games en uitlegvideo’s. De LEARNTEC gaf prachtig weer hoe omvangrijk digitaal leren vandaag de dag is, maar laat niet zien welke trend domineert.

Onze eigen missie was om de bezoekers te laten zien dat virtual reality een effectief en betaalbaar middel kan zijn om medewerkers in productieomgevingen voor te bereiden op het werk. De bezoekers leerden via VR hoe je als operator een metaaldetector van een productielijn bedient: een eenvoudige, maar cruciale handeling binnen menig productieproces. Om de effectiviteit verder aan te tonen, hebben we ter plekke een VR experience van de beurs ontwikkeld waarmee de bezoekers via het verzamelen van Précoins in een virtuele speurtocht de stand van Précon vonden. 

Benieuwd naar onze VR demo’s? Bekijk hier onze VR demo's.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Rien van Alphen
Van Rien van Alphen | 23-02-2017
Ik vraag me af welk bijdrage Virtual Reality kan leveren aan het verhogen van de kennis of het aanleren van vaardigheden. In welke situaties is VR een goede bijdrage en in welke situaties leidt het alleen maar af?
Wie heeft er ervaring met het toepassen van VR in het leerproces?
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.