Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Splintt | 28-10-2016 | Article Rating | (0) reacties

New kids in town aan de slag met xAPI

Goede vriend Hans belde: "Natas, heb jij niet een leuk project voor twee technasium scholieren? Zo ja, mag ik mijn zoon Bart en klasgenoot Teun dan op je dak sturen?" Technasium? Schoot het door mijn hoofd. Wat leuk, dat er vanuit de middelbare school al aan opdrachten bij bedrijven gewerkt mag worden. "Ja natuurlijk!", riep ik enthousiast, "Kom maar door!".

Kort na dat telefoongesprek zaten Bart en Teun al lichtjes gespannen bij ons op kantoor. Dat was afgelopen maandagochtend. Ze maakten direct mee hoe het er bij ons aan toegaat: vrolijk en hectisch. "We zijn allemaal druk bezig met een paar opleveringen die op deadline staan", legde ik ze uit. "Maar kom mee, dan stel ik jullie aan iedereen voor." Even later zaten we met onze operations manager Erik al snel in een brainstorm. Wat zou een geschikte opdracht kunnen zijn? Natuurlijk iets met een leerproduct, software, programmeren. Dat is voor ons interessant en voor die jongens ook. Maar wat, maar wat?

Concept lead Philip sloot aan voor de nodige creatieve vitamines en ook mijn technische zakelijke wederhelft Niels kon niet ontbreken. Bart en Teun dachten zeer actief mee en begrepen verrassend snel hoe ons leerplatform Philpaper werkt en wat de toekomstmogelijkheden ervan zijn. Daar werden ze enthousiast van. Ik op mijn beurt ook, want als die generatie snapt wat wij doen en daar blij van wordt, dan zijn we goed bezig.

Heel snel kwamen we tot de conclusie: ontwikkel een nieuwe externe activity provider voor Philpaper, gebruik makend van de xAPI. In niet-tech-taal wil dat zeggen: ontwerp een leeractiviteit die buiten een leerplatform kan draaien, die gebruik maakt van de nieuwe technische standaard voor e-learning en die wel met het platform kan 'praten'.

De activity provider moet iets zijn dat iedereen al kent en leuk vindt om te doen. Daar komt wel de secret sauce om de hoek kijken. We houden nog even stil wat dat dan is. Bart en Teun zijn gestart en zo ergens rond mei 2017 hebben we een product. Het hogere doel is dat we straks een prototype hebben van een nieuwe leervorm, waarop je nieuwe toepassingen kan loslaten. Ik kan niet wachten.

Natasja Jager

Lees meer verhalen 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

09-10

Retentie en AI

Door: Let’s Learn!