Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Splintt | 25-04-2016 | Article Rating | (0) reacties

Gamification bij de FBI

Gamification bij de FBI

Spelend leren, een wereldplan. Het heeft wat weg van wat kinderen doen. Als ze iets niet leuk vinden, maken ze er gewoon een spelletje van. Ouders spelen hier ook briljant op in. Wil je kind al die krantensnippers op de grond niet opruimen, omdat hij of zij eigenlijk best trots is op het puike scheur- en pleurwerk? Stel dan voor om vuilnismannetje te spelen. Dikke tip. Pas wel op dat ze na afloop het spelletje uit enthousiasme niet nog een keer opstarten. Zonder blikken of blozen keilen ze die prullenbak gewoon weer om, niet per ongeluk, maar omdat ze nog niet uitgespeeld zijn. Maar ik dwaal af.

 

We hadden het over leren. En als we dat nou eens konden opleuken. Stel, je wilt jongeren bewust maken van de gevaren van extremisme, en de leuzen die daarbij komen kijken. Dan horen ze uitspraken als “Zij zijn de reden van deze onrechtvaardigheid!” en “Alleen met geweld kunnen we ons verweren!” niet voor het eerst. Wie weet zijn ze dan minder vatbaar, of zo. Best een serieus onderwerp, en ook niet onbelangrijk, maar dat even terzijde. We gingen de boel opleuken.

 

Ik denk dat die jongeren het best tof zouden vinden om met een rotvaart te rennen. Maar dan moeten ze wel af en toe even zorgen dat ze niet opeens tegen een blok of muur of iets aan rennen. Belangrijk. Oh ja, en dieren. Dieren doen het ook altijd goed bij jongeren. Dieren en extremisme? Hmmm, een geit. Sowieso een geit.

 

Ok, dus we hebben een geit. En die rent. Hard. Tussen van die gekleurde blokken. Tot hij bij de finish is. Nu moeten we nog iets met extremisme. We gingen ze wat van die spreuken leren. Die verschijnen dan gewoon in beeld als je over de finish komt. Makkelijk zat.

Een stuk of zes van die spreuken, een stuk of zes van die ren-levels. Zo gezegd, zo gedaan. Leuk dat die jongeren dit gaan vinden. En zeker dat ze niet meer vatbaar zijn voor extremisme en al die andere narigheid. Misschien gaan ze wel zo op in dit spel, dat ze daar helemaal geen tijd meer voor hebben!

 

Philip van der Eijk werkt bij Splintt.

 



Ok, ik geef toe, gekkigheid natuurlijk. Maar Slippery Slope is echt. En de mensen die de Verenigde Staten beschermen tegen terroristische aanslagen vonden dit dus kennelijk een topplan. Nou, zij zullen het wel weten dan. Ik zeg: voortaan al die medewerkers lekker aan de Slippery Slope, maar dan met een hinkende kip die brandweerwagenventieldopjes ontwijkt en een regel uit de Code of Conduct op de finish. YOLO!


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

09-10

Retentie en AI

Door: Let’s Learn!