Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 12-11-2017 | Article Rating | (0) reacties

Voorbeelden ondersteuning docenten bij gebruik ICT (jullie input gevraagd)

Bij de implementatie van ICT in het onderwijs kun je niet volstaan met workshops en trainingen. Tijdens het werken met ICT is het ook belangrijk dat docenten ondersteund worden. Ik ben op zoek naar goede voorbeelden hoe dit georganiseerd kan worden.

Ik ben betrokken bij verschillende projecten waarbij nieuwe leertechnologie, zoals een digitale leeromgeving, wordt ingevoerd. Ik merk daarbij dat het belangrijk is dat docenten zich kunnen focussen op onderwijsinhoud en didactiek, en zich niet druk hoeven te maken over zaken zoals het regelen van copyrights bij afbeeldingen of het bewerken van video’s/podcasts. Daar komt bij dat werkplekondersteuning ook een hele belangrijke rol kan spelen bij het beter leren gebruiken van nieuwe leertechnologie.

Maar hoe geef je deze ondersteuning vorm? Werk je met een centraal loket waar docenten terecht bij kunnen en dat bijvoorbeeld door studenten wordt bemenst? Werk je met aparte ondersteuners? Geef je ervaren en handige docenten hiervoor taakuren? Is de manier van ondersteuning organiseerbaar en betaalbaar?

Ik ben op zoek naar ervaringen op het gebied van werkplekondersteuning rond leertechnologie. Daarbij wil ik een beroep doen op jullie. Mail me jullie ervaringen (wilfred[at]wilfredrubens.com). Geef daarbij ook aan of ik de ervaringen geanonimiseerd moet beschrijven. Je mag je ervaringen ook onder aan deze bijdrage achterlaten.

Deadline: 26 november 2017.

Ik zal op basis van jullie ervaringen een blogpost schrijven zodat meer gebruikers deze kennis kunnen gebruiken.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)