Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 22-12-2016 | Article Rating | (0) reacties

Kosteloos online leren voor voedselbank clienten

Kosteloos online leren voor voedselbank clienten

SkillsTown en voedselbank Groningen geven hersenen de kost

Vanaf vandaag kunnen cliënten van voedselbank Groningen kosteloos gebruik maken van online leren. SkillsTown heeft voor voedselbank cliënten een speciaal opleidingspakket samengesteld. De cheque ter waarde van 33.000 euro werd vandaag persoonlijk overhandigd aan Ulfert Molenhuis, bestuursvoorzitter voedselbank Groningen.

Voor 500 voedselbank cliënten wordt er geheel 2017 een pakket met ruim 50 cursussen beschikbaar gesteld. Dit pakket bevat onder andere cursussen die helpen met solliciteren, foutloos Nederlands schrijven en Engels voor kinderen. Alle cursussen worden digitaal beschikbaar gesteld en zijn te volgen op ieder gewenst tijdstip. “We merken dat veel cliënten slecht of niet kunnen lezen, rekenen en schrijven. Educatie is belangrijk juist voor onze cliënten. Met dit soort cursussen krijgen cliënten een extra mogelijkheid om hun basis vaardigheden te verbeteren. Zo wordt hun leven gemakkelijker en krijgen ze de mogelijkheid om hun toekomst te verbeteren”, aldus Ulfert Molenhuis, bestuursvoorzitter voedselbank Groningen.

Peter Smits, inwoner van Groningen en initiatiefnemer van deze actie vertelt hoe hij op het idee is gekomen: “Een tijdje terug raakte ik in gesprek met een vrouw die is aangewezen op een bijstandsuitkering. We spraken over mijn werk en het opleidingsprogramma dat momenteel draait binnen onze organisatie. Ze vond dit zo’n mooi programma, maar gaf tegelijkertijd aan dat het voor haar onmogelijk is om gebruik te maken van online leren omdat ze daar gewoonweg geen geld voor heeft.”

De opleidingspakketten worden kosteloos beschikbaar gesteld door online opleider SkillsTown. Daarbij is er een selectie gemaakt van onderwerpen en thema’s die het beste aansluiten bij clienten van de voedselbank. Met dit gift hoopt SkillsTown persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk te maken. “Tegenwoordig lijken de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling zo vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor iedereen. Met behulp van deze pakketten hopen we de mensen voor wie dit minder vanzelfsprekend is een kans te geven. Een kans om zich beter te ontwikkelen en een betere toekomst te creëren”, aldus Hans Schuurmans, CEO SkillsTown.

Over SkillsTown
SkillsTown is de grootste online opleider van Nederland. De unieke formule van geaccrediteerde cursussen en opleidingen, een breed aanbod en innovatieve oplossingen draagt bij aan het succes van SkillsTown. Dankzij de ambitie om iedere dag beter te presteren, gaat SkillsTown steeds een stapje verder. De oplossingen zijn toegankelijk, helder en voorzien van kwaliteit.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met SkillsTown:
Remy van Beek | manager communicatie | 06 44 90 20 25 | remy.van.beek@skillstown.com


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.