Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 01-12-2016 | Article Rating | (0) reacties

Veel video op Online Educa Berlijn

Veel video op Online Educa Berlijn De grootste en misschien wel mooiste conferentie in Europa rond ‘technology supported learning and training’ is weer van start gegaan. Het is dringen in Berlijn tussen de meer dan 2200 deelnemers, die op weg zijn naar iets plenairs, een workshop, 1 van de 100 sessies, de expositie of gewoon koffie willen drinken.

Thema dit jaar is ‘Owning Learning’. De verwachting is dat met een beetje goede wil we binnenkort kunnen controleren wat, waar, wanneer en hoe we leren. De lerende de baas over het eigen leren. Hoe dat er in de praktijk uit zal zien is onderwerp van discussie. In ieder geval begint de eerste congresdag met een aantal sprekers, die hier een mening over heeft. Bij mijn weten is de leerder altijd al de baas over het eigen leerproces, dat gevoed wordt door impulsen van buiten. We zullen zien hoever de sprekers komen. De meest interessante is Roger Schank, een visionair op het terrein van kunstmatige intelligentie, leertheorieen,  kenniswetenschappen en virtuele leeromgevingen.

De conferentie in zijn geheel gaat natuurlijk over welk onderwijs we nodig hebben in deze digitale wereld? In ieder geval spelen het internet en de smartphone een cruciale rol. Met name die handige telefoon is een drager bij uitstek voor alles wat zich digitaal laat vervoeren. Hiermee kun je op elk moment zelf besluiten wanneer je wat en op welke wijze wilt bekijken of delen met anderen.

De conferentie gaat echter ook over de consequenties van die veranderingen op de arbeidsmarkt, de veranderende opleidingseisen. Duitsland is geheel in de ban van ‘Industrie 4.0’ en het schrikbeeld dat zonder een snelle en grondige digitalisering van het onderwijs, het wel eens slecht af kan lopen met dit industrieland. Die urgentie heeft Nederland nog niet bereikt, zodat er na het MOOC offensief in het hoger onderwijs, de rust lijkt weergekeerd.

Opvallend is de aandacht voor Video. Misschien toeval, maar video wordt een grote rol toegedicht met name in combinatie met kunstmatige intelligentie en zaken als virtual en augemented reality.

Het wordt dus druk in Berlijn en de twee e-learning.nl reporters ter plekke willen u daarover graag op de hoogte houden.

Website: www.online-educa.com
Facebook: www.facebook.com/ONLINEEDUCA
Instagram: www.instagram.com/oeb conference/


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.