Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 11-02-2017 | Article Rating | (1) reacties

ILIAS vergeleken met Moodle

ILIAS vergeleken met Moodle We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen ILIAS en Moodle, beide zijn volledige leermanagementsystemen, beide open source, maar de een meer gebruikt (Moodle) dan de ander (ILIAS). Oftewel: waarom kiezen voor ILIAS terwijl Moodle zoveel meer gebruikt is? Een heel begrijpelijke vraag. Wij stellen dat ILIAS de ‘swiss army knife’ is voor e-learning, één tool voor alles wat je nodig hebt. Moodle is een course management tool, inmiddels vrijwel uit zijn krachten gegroeid.

In bijgaand schema hebben we zo goed mogelijk de verschillen en overeenkomsten op een rijtje gezet zonder in een waardeoordeel te vervallen. Dat laten we graag aan u over. Maar natuurlijk, als u meer wilt weten, neem gerust contact met ons op.

Schema vergelijking ILIAS en Moodle

Zie ook onze eerdere blog: Waarom kiezen voor ILIAS?Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Arnout Vree
Van Arnout Vree | 13-02-2017
Jammer dat er toch nog een aantal onjuiste feiten staan aan de Moodle kant, waardoor de vergelijking een vertekend beeld geeft.

Wij (Avetica) blijven bij Moodle, want de kracht van Moodle en haar vele plugins (1291 community plugins op moment van schrijven) breidt nog steeds uit.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

30-03

De 20 beste LMS-en ?

Door: de Redactie
29-03

Reactie NRTO op SER-advies

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van TrainTool 25-01-2017

Quiz: Is jouw organisatie wel klaar voor e-training?

Communicatieve vaardigheden worden steeds vaker online ontwikkeld door e-learning voor soft skills, ook wel e-training genoemd. Niet iedere organisatie is hier echter helemaal klaar voor. Benieuwd hoe jouw organisatie scoort?