Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 29-11-2016 | Article Rating | (0) reacties

Moodle Instructiekaart #7 Backups Beheren

In Moodle kan je als docent en sitebeheerder cursusbackups maken van je Moodle cursus. Dit kan automatisch ingesteld worden door de sitebeheerder, maar je kan ook handmatig een backup maken van je hele cursus of van een gedeelte hiervan. Deze backups worden netjes binnen Moodle bewaard.

Het enige probleem is dat deze handmatige backups niet automatisch worden opgeruimd. Met enige regelmaat vinden we nog oude cursusbackups van 2014 of eerder in Moodle sites terug. Dit neemt allemaal onnodige schijfruimte in beslag en zeker bij grotere cursussen zijn cursusbackups van 800 Mb geen uitzondering. En dan te bedenken dat deze cursusbackups ook worden meegenomen in de serverbackups die elke nacht draaien.

Opruimen dus die oude cursusbackups, maar hoe dan? Dit is even zoeken binnen Moodle en daarom hebben we hiervoor een Moodle Instructiekaart voor geschreven. In deze instructiekaart wordt kort de stappen vermeld hoe een sitebeheerder de cursusbackups weer kan verwijderen.

Download Moodle Instructiekaart #7 Backups Beheren (pdf) en bekijk ook of de andere instructiekaarten nog nuttig zijn voor je.

moodle31_instructiekaart7-backups-beheren


© Avetica, Arnout Vree for Moodlefacts.nl, Nov 2016. | Permalink
Post tags: ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Moodle Instructiekaart #7 Backups Beheren verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: