Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 20-07-2016 | Article Rating | (0) reacties

My Course Dashboard – nieuw project Moodle User Association

association-logo-Moodle

My Course Dashboard‘ is het project wat deze cyclus door de Moodle Users Association (MUA) is gekozen om te laten ontwikkelen. Na diverse stemrondes eindigde dit project met 23.563 stemmen op de eerste plaats. Moodle HQ start met de ontwikkeling en met een beetje geluk wordt het opgenomen in Moodle 3.2.

Het dashboard moet gebruikers een beter overzicht geven van de status van hun cursussen en de voortgang. Dit door de informatie beter te presenteren maar ook visueler te maken of men met een cursus gestart is of deze heeft afgerond.

Nederlands tintje
Het voorstel voor dit dashboard is ingediend door Gemma Lesterhuis. Gemma is actief als zelfstandig Moodle expert en in die hoedanigheid ook individueel lid van de MUA. Op haar eigen website schrijft ze dat ze trots is dat ze dit project als individueel lid zover heeft gekregen maar wil ook een signaal geven dat je dus zelfs als individueel lid een project onder de aandacht van Moodle HQ kan krijgen en zelfs kunt winnen.

Volgende ronde
Dat de MUA niet stil zit blijkt wel uit het feit dat er al weer voorbereidingen worden gestart voor de volgende cyclus. Wil je net als Gemma lid worden van de MUA dan kun je je aanmelden. Er zijn vier verschillende niveau’s van individueel tot Gold-member.


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, Jul 2016. | Permalink
Post tags: , ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht My Course Dashboard – nieuw project Moodle User Association verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: