Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 24-01-2018 | Article Rating | (0) reacties

Toegang geven of beperken na voltooien cursus

Moodle heeft standaard een aantal criteria om toegang tot onderdelen te beperken of juist te geven. Zo kun je toegang tot een toets beperken op basis van de activiteitsvoltooiing van je content. Ook kun je dat doen op basis van een datum, cijfer, lidmaatschap van een groep of informatie uit het profiel van een gebruiker. Met een beperkingenset kun je al die zaken combineren.

Cursusvoltooiing
Binnen een cursus kunnen veel activiteiten aanwezig zijn met allemaal hun eigen instelling voor voltooiing. In cursusvoltooiing stel je in wanneer een cursus is voltooid. Dit kan zijn als alle activiteiten zijn voltooid maar bijvoorbeeld ook als een deel daarvan is voltooid. Indien aan de criteria wordt voldaan beschouwd Moodle de cursus als voltooid.

Met de plugin ‘Restriction by course completion‘ krijg je een extra mogelijkheid bij de beperkingen op basis van cursusvoltooiing. Je kunt nu bijvoorbeeld instellen dat een certificaat pas toegankelijk is nadat cursusvoltooiing is bereikt. In de praktijk wordt dat nu meestal gedaan na het behalen van een bepaald cijfer voor een toets.

Ook is het mogelijk om een forum of een toets te verbergen nadat cursusvoltooiing is bereikt. Verbergen bereik je door het criterium ‘Student [must not] match’ te kiezen en het ‘oogje’ op verborgen te zetten.

Let op: Cursusvoltooiing wordt bepaald door een proces wat Moodle in de regel een aantal keer per uur uitvoert. In de praktijk kan het dus even duren voordat die status wordt bereikt.


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, Jan 2018. | Permalink
Post tags: , , ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Toegang geven of beperken na voltooien cursus verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: