Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Sibrenne Wagenaar | 06-07-2017 | Article Rating | (0) reacties

Ontwerpen en faciliteren van blended leren: leer ontwerpen met de Juke-box

Ben je steeds meer blended leertrajecten en workshops aan het ontwerpen en geven maar heb je het idee dat dit beter kan? Of werk je nog vooral face-to-face en ben je benieuwd hoe het blended eruit zou zien? Laat je inspireren door de ervaringen van Proteion en/of doe dit najaar mee aan onze leergang ‘Ontwerpen en faciliteren van blended leren‘.

Anette Beurskens van Proteion heeft samen met een collega de leergang van Ennuonline gevolgd met het doel een blended traject te ontwerpen voor werknemers die met dementerenden werken. Een locatiemanager riep bij de presentatie spontaan uit: “hadden we dit traject maar 10 jaar geleden gehad!” Het traject heet ‘belevingsgerichte zorg’ en is nodig omdat er in de tijd dat werknemers werden opgeleid nog niet veel over dementie werd geleerd. Proteion is een zorginstelling in Noord- en Midden-Limburg en oostelijk Noord-Brabant met 3500 werknemers. Binnen het Proteion Leerhuis is er een sterke visie en overtuiging dat blended leren door zijn krachtige mix van leervormen een verandering op de werkplek kan faciliteren. Leren met directe invloed op de praktijk. Blended leren is tevens ideaal voor mensen die op onregelmatige tijden en/of veel individueel werken en weinig kans hebben om op de werkplek van elkaar te leren.

Wil je meer weten over dit traject? De lessen van dit traject staan mooi beschreven in ons artikel dat deze maand als leerpraktijk in Onderwijs en Gezondheid is gepubliceerd (nummer 4, 2017). En dit mogen we zomaar delen! Klik op Leerpraktijk om het te downloaden.

Of schrijf je in voor de volgende leergang die (online) start op 11 september. Dan kun je ook leren ontwerpen met het Juke-Box model. Verbeter je kennis van tools en de kunst van het online faciliteren. De leergang kent een doorloop tijd van 3 maanden en is natuurlijk een model van blended leren. Er zijn 3 halve dagen face-to-face in Utrecht, en 3 online blokken van 1-2 weken. Verder krijg je online coaching. De leergang gaat zeker van start en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Hier vind je meer informatie en kun je je direct inschrijven.

Een aantal reacties van deelnemers van vorig jaar:

  • De opbouw van on- en offline leren was super. Je bepaalt zelf wat je wel of niet leert en waar je aan deelneemt.
  • Wat ik heb gewaardeerd zijn de creatieve opdrachten online. Die hebben mij wegwijs gemaakt in online leren.  De toolverkenningen hebben ervoor gezorgd dat ik veel bestaande tools kan inzetten in leertrajecten.
  • Ik heb de warme, niet-(ver)oordelende werk- en leerhouding van Joitske en Sibrenne als erg fijn ervaren. Ze reageren snel op geplaatste berichten, vraagstukken e.a. Hun betrokkenheid en enthousiasme was voelbaar.
  • Joitske en Sibrenne zijn erg kundig en op de hoogte van al wat mogelijk is.

Het bericht Ontwerpen en faciliteren van blended leren: leer ontwerpen met de Juke-box verscheen eerst op Ennuonline.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: