Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 30-05-2017 | Article Rating | (0) reacties

Zoeken en toch niet vinden?

In een Moodle omgeving waar ik vandaag bezig was wilde ik een gebruiker aanmelden voor een cursus. Via de knop ‘Gebruikers aanmelden’ krijg je dan een mogelijkheid om te zoeken. Ik zocht daar op de achternaam van de gebruiker en kreeg geen resultaten terug. Spelling nog een keer nagekeken maar daarin geen fout gemaakt en toch werd de gebruiker niet gevonden. Via de reguliere Gebruikers lijst gezocht en daar wel degelijk gevonden. De gebruiker bestond dus wel degelijk maar kwam niet naar voren.

Nu was ik dit eerder tegen gekomen en herinnerde mij dat er ergens een vinkje in Moodle gezet kan worden wat de werking van zoekvelden beïnvloed. Alleen waar staat dat vinkje ook alweer? Na een flinke tijd zoeken heb ik het gevonden en deel het dan ook graag met jullie. Ook voor mijzelf zodat ik deze blog weer vind als ik het ooit weer vergeten mocht zijn.

Het vinkje kan ongetwijfeld nog op meerdere plekken gezet worden maar de snelste weg die ik kan vinden is door te gaan naar Sitebeheer / Gebruikers / Rechten / Controleer systeemrechten. Op dat scherm zie je onderaan ‘Zoekopties’. In dit scherm zet je het vinkje ‘Tekst mag overal in de getoonde velden voorkomen’ en je zult alle gebruikers vinden bij het aanmelden.


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, May 2017. | Permalink
Post tags: ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Zoeken en toch niet vinden? verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: