Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 30-03-2017 | Article Rating | (0) reacties

Welke Moodle versies worden nu ondersteund?

Naar aanleiding van het beveiligingslek in Moodle waar we afgelopen maandag over schreven, kwam een paar keer de volgende vraag terug van klanten; welke Moodle versies worden nu ondersteund?

Het beleid van Moodle is dat de huidige versie (3.2) en de voorlaatste versie (3.1) ondersteund worden. Dat betekent dat nieuwe functionaliteit, kleine verbeteringen, bugfixes en beveiligingsissues worden doorgevoerd in elke release van Moodle. Van Long Term Support versies (nu 2.7 en 3.1) en de versie voor de voorlaatste versie (3.0) worden bugfixes en beveiligingsissues uitgebracht.

Bedenk dat ondersteuning voor 2.7 en 3.0 eindigt in mei 2017, dus over kleine twee maanden. Want dan komt versie 3.3 uit en schuift alles weer wat op. Moodle 3.1 is een Long Term Support (LTS) en daarvan eindigt de ondersteuning pas in mei 2019. Wil je zekerheid en hoef je niet perse de laatste functionaliteit van Moodle te gebruiken, dan is versie 3.1 de beste keuze nu. Wil je genieten van de mooiere vormgeving van Moodle, plan dan alvast een upgrade naar versie 3.2 of versie 3.3 (release in mei 2017) in.

Lees meer over de ondersteuning per Moodle versie

 


© Avetica, Arnout Vree for Moodlefacts.nl, Mar 2017. | Permalink
Post tags: , ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Welke Moodle versies worden nu ondersteund? verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: