Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 29-03-2017 | Article Rating | (0) reacties

Embedden in Moodle was nog nooit zo eenvoudig

Embedden is een veelgehoorde term maar misschien is niet voor al onze lezers duidelijk wat er precies mee bedoeld wordt. Andere termen die voor embedden worden gebruikt zijn integreren of insluiten. Wanneer je iets embed integreer je als het ware een stukje van een andere website in je eigen site. De meest gebruikte toepassing binnen Moodle is ongetwijfeld de integratie van een video van Youtube of Vimeo. Je haalt daar een stuk code op en plakt dat op de juiste plek in Moodle waarna de video binnen je eigen site toont.

Embedden van een video is vanaf Moodle 3.2 al een stuk eenvoudiger maar met het verschijnen van een nieuwe plugin wordt het voor nog veel meer media een fluitje van een cent.

De plugin is het Multi-Embed filter en is beschikbaar vanaf Moodle 2.9. Na installatie dien je wat instellingen te doen die goed worden uitgelegd op de pagina van de plugin. Eenmaal geïnstalleerd plak je als gebruiker gewoon de link in de editor en wordt de link door het filter omgezet. Platforms die worden ondersteunt zijn niet alleen Youtube maar ook Google Docs, Padlet, Quizlet, Soundcloud en bijvoorbeeld TED. Een volledig overzicht vind je op de pagina van de plugin.


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, Mar 2017. | Permalink
Post tags: , , , ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Embedden in Moodle was nog nooit zo eenvoudig verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: